2018. január 19. Sára napja van Jelenleg 1 látogató tartózkodik az oldalon

Hírlevél

Kérjük adja meg nevét

Kérjük adja meg lakcímét

Kérjük adja meg email címét

Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
Másik képet kérek

Kérjük írja be az ellenőrző kódot

Facebook

A szolgáltatóhely általános adatai
Elnevezés: Csesztreg, Könyvtári Információs Közösségi Hely
Postai cím: 8973 Csesztreg Dózsa György u. 2.
Telefonszám 30/606 2831
Email cím: kamillo1961@vipmail.hu
Weboldal: http://www.csesztreg.hu/kozszolgaltatasok/oldal/258_
Könyvtáros: Kovács Kálmán
A szolgáltatóhely bemutatása, további információk

- Nyitvatartási idő -
Hétfő: 13.15-14.15
​Kedd: 13.15-14.15
Szerda: 10.00-11.00
Csütörtök: 13.30-16.30

IKSZT:


TELEPÜLÉS:

 

Bemutatás

A könyvtár az általános iskola épületében található és a fenntartó a teleházzal együtt mûködteti.

2007-tõl biztosítja a falu lakosságának és az iskolai tanulóknak a Városi Könyvtár Lenti mozgókönyvtári szolgáltatásait. Könyvek beszerzése, legújabb DVD-k, igény szerint rendelt 5 féle folyóirat járatása, könyvtárközi kölcsönzés lehetõsége, rendezvények szervezése stb. A könyvtár önállóan is rendel idõszaki kiadványokat, így 10 féle folyóirat áll a látogatók rendelkezésére.

A könyvtár állománya 11.519 db dokumentum.

Az olvasók negyedévenként a könyvpiacon megjelent legújabb könyvekbõl válogathatnak, amelyek tartós letétbe, vagy csereként kerülnek a szolgáltató helyre. A helyben nem található, az olvasó által igényelt mûveket könyvtárközi kölcsönzés útján a lenti könyvtár biztosítja. Lehetõség van ingyenes DVD kölcsönzésre. A filmek fõleg szórakoztató jellegû kiadványok, de a kötelezõ irodalom beszerezhetõ adaptáció mellett, a ma már klasszikusnak számító külföldi és magyar produkciók is megtalálhatóak.

Tanulóink a teleházban szívesen interneteznek vagy házi feladataik megoldásához keresnek irodalmat, de van olyan gyermek is, aki az otthoni szabad ideje eltöltéséhez keres regényt, mesét, ismeretterjesztõ könyveket.

A napközis csoportok heti rendszerességgel látogatják a könyvtárat. A 3. sz. napközis csoportnak hetente könyvtárhasználati foglalkozás van. Megismerkednek a gyerekek a mesék, mondák világával, a könyvek felépítésével stb.

Évente a két óvodás csoport is ellátogat a könyvtárba, a nekik szervezett foglalkozások célja a könyv megszerettetése, a könyvtár funkciójának megismertetése.

Pénteken esténként van a nyitva tartás, melynek során sok középiskolás tanuló kér kiselõadásokhoz, elemzésekhez szakirodalmat.

Nagy számban találhatók könyvek letétben a tantermekben is, melyek állandó használatban vannak.

A könyvtár által évente meghirdetett, hagyománnyá vált mese-és versmondó versenyünk is népszerûségnek örvend.

2008. december 15-én 2 író-olvasó találkozót szerveztünk a városi könyvtár segítségével, dr. Csider Sándor, a Szeretet versei címmel tartott nagysikerû elõadást a rendhagyó irodalom órákon.

Képek a könyvtárról
Térképen